Taipale Telematics on ajotavan asiantuntija ja tiedon tuottaja

Ajankohtaista

Pohjolan Matka tehostaa toimintaansa ja parantaa asiakaskokemustaan Taipale Telematicsin palveluilla

Pohjolan Matka Oy on solminut Taipale Telematics Oy:n kanssa monivuotisen sopimuksen linja-autoliikennöinnin ajotyön johtamiseen käytettävän tietojärjestelmän toimituksesta. Hankinta kattaa Pohjolan Matkan ja sen tytäryhtiöiden linja-autoihin asennettavat Sensior-tiedonkeruulaitteet ja yrityksen operatiivisessa toiminnassa käyttöönotettavan Sensior Web-pilvipalvelun.

Palvelua käytetään yrityksen toiminnan kehittämiseen, operatiiviseen ohjaukseen, ajotyön taloudellisuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen sekä asiakaspalvelun uusiin ratkaisuihin.

Sensior-palvelun erityispiirre on ajoneuvojen kuljettajien ajotavan jatkuva mittaaminen ja älykkääseen, tilastolliseen analyysiin perustuva palaute- ja raportointiominaisuus.

”Selvitimme laajalti markkinoilla olevia seurantajärjestelmiä ja valinnassamme päädyimme Taipale Telematics:iin toiminnan monialaisuuden ja hyvien referenssien kautta. Taipale Telematicsin osalta ratkaisevana tekijänä oli heidän halunsa vastata asiakasinformaatioon liittyvistä kehittämistarpeistamme. Toivon, että saamme tulevaisuudessa asiakkaille näkyviin nettisivujemme kautta lähistöllä liikkuvat bussimme. Tämä auttaisi asiakasta hahmottamaan mahdollisissa auton myöhästymistilanteissa arvioidun tuloajan. Haasteena meillä Pohjolan Matkan sisällä on saada Sensior Web-palvelusta päivittäisen kuljettajatyöskentelyn johtamisen apuväline ja kuljettajille selkeä sekä luotettava tapa kehittää omaa ajotapaa, ei pelkkää polttoaineen kulutusta, aiempaa turvallisempaan ja asiakasystävällisempään suuntaan.”, kertoo toimitusjohtaja Johanna Lehtonen Pohjolan Matkat-konsernista.

”Markkinajohtajan asemamme linja-autoliikenteen telematiikkapalveluissa on seurausta pitkäjänteisen ja asiakaslähtöisen työmme tuomasta luottamuksesta ja hyvistä näytöistä. Olemme erittäin ylpeitä Pohjolan Matkan kanssa aloitetusta yhteistyöstä. Muutoksien myllertäessä linja-autoalaa pärjäävät siellä jatkossa eteenpäin katsovat ja toimintaansa systemaattisesti kehittävät, innovatiiviset liikennöitsijät”, sanoo johtaja Juha Laitsaari Taipale Telematicsista.

Taipale Telematics Oy on tamperelainen v. 2003 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut älyliikenteen innovaatioihin, kuljettajien ajotavan johtamiseen ja liikennöinnin riskienhallinnan ja ympäristöystävällisyyden ratkaisuihin.Asiakkaita ovat monet tunnetut rahti- ja henkilöliikenteen operaattorit, yhteistyökumppaneita mm. Vianor, Neste Oil ja A-Vakuutus.

Pohjolan Matka tarjoaa aikataulun mukaisia joukkoliikennepalveluita Suomessa ja tilausliikenne-/matkapalveluja laajemmin. Pohjolan Matka on Pohjolan Turistiauto Oy:n, Koillismaan Turistiauto Oy:n, Joensuun Turistiauto Oy:n, Savon Turistiauto Oy:n, Antti Kangas Oy:n ja Aurinkobussit Oy:n markkinointinimi. Pohjolan Matkan arvoina ovat positiivisuus, jatkuvuus, turvallisuus sekä vastuullisuus sinivalkoisesti perheyhtiön toiminnan kautta ja ”hyvää matkaa” -ajattelu.

Lisätietoja:

Taipale Telematics Oy; Juha Laitsaari, 050 3302 032, juha.laitsaari@taipaletelematics.com
Pohjolan Matka Oy; Johanna Lehtonen, 0400 343 332, johanna.lehtonen@pohjolanmatka.fi

Veolia Neste Oil Länsilinjat G4S