Taipale Telematics on ajotavan asiantuntija ja tiedon tuottaja

Ajankohtaista

Taipale Telematics ja Vianor toimittavat Lassila & Tikanojalle tulevien vuosien telematiikkaratkaisun

Lassila & Tikanoja Oyj on valinnut Taipale Telematics Oy:n ajoneuvokalustonsa seuranta- ja ajotavanjohtamisratkaisun toimittajaksi. Taipale Telematics tuottaa Sensior-johtamisportaaliin perustuvan kokonaisuuden yhdessä Vianor Oyj:n kanssa. Vianorin toimipisteverkosto tuottaa hankinnan asennus- ja after sales-palvelut.

Hankinta kattaa L&T:n- ja teollisuuspalveluiden käyttämiin ajoneuvoihin asennettavat Sensior-tiedonkeruulaitteet ja yrityksen operatiivisessa toiminnassa käytettävän asiakaskohtaisesti kustomoidun Sensior Web -pilvipalvelun. Palvelua käytetään kaluston käytön operatiiviseen ohjaukseen sekä ajotyön taloudellisuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen. Sopimus on monivuotinen ja sen piirissä on lähes tuhat ajoneuvoa. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Sensior-palvelun erottaa muista kaupallisesti tarjottavista Fleet Management -tuotteista ajoneuvojen kuljettajien ajotavan tosiaikainen analysointi eri lähteistä kerättävällä datalla, tiedon tilastollinen käsittely sekä tiedoista automaattisesti tuotettavat palaute- ja johtamisraportit.

”Kaluston käyttö, turvallisuus ja kustannustehokkuus ovat avainasioita, joita me L&T:llä haluamme jatkuvasti parantaa ja kehittää. Taipale Telematicsin toimittama kalustonhallinnan kokonaisratkaisu on riittävän monipuolinen sekä ajotavanhallinnaltaan soveltuvin L&T:n tarpeisiin. Ajoneuvojen käyttäjien saamat kuukausittaiset palautteet ovat jo osoittaneet ajotavan kehityksen johtaneen haluttuun suuntaan, kun liikennevahingot, työtapaturmat sekä kalustokustannukset ovat madaltuneet. , sanoo kalustopäällikkö Juha Tahvanainen L&T:ltä

”Lassila & Tikanoja on vastuullinen ja määrätietoinen suuryritys, joka haluaa olla omien asiakkaidensa halutuin kumppani. Samalla tavalla, me Taipale Telematicsilla olemme tyytyväisiä saadessamme olla osaltamme mukana toteuttamassa tätä strategiaa, materiaali-, energia- ja kustannustehokkuuden luontia L&T:n loppuasiakkaille. Valintamme toimittajaksi, ja toimituksen toteuttaminen yhdessä oman alansa johtavan yhtiön, Vianor Oy:n kanssa, kertoo luottamuksellisesta asemastamme toimijoiden kentässä. Tämän olemme saavuttaneet tinkimättömällä ja asiakaslähtöisellä palveluasenteellamme. Kaikki lähtee asiakkaan liiketoiminnan ja tarpeiden ymmärtämisestä ja siitä, että asiakkaan tavoitteisiin niihin sitoudutaan kuten omiimme”, kertoo johtaja Juha Laitsaari Taipale Telematicsista.

Taipale Telematics Oy on tamperelainen v. 2003 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut älyliikenteen innovaatioihin, kuljettajien ajotavan johtamiseen ja liikennöinnin riskienhallinnan ja ympäristöystävällisyyden ratkaisuihin.Asiakkaita ovat monet tunnetut rahti- ja henkilöliikenteen operaattorit, yhteistyökumppaneita mm. Vianor, Neste Oil ja A-vakuutus.

Vianor on rengasmyyntiin ja autojen huoltopalveluihin erikoistunut ketju, jonka liikevaihto vuonna 2015 oli n. 328 miljoonaa euroa. Ketjuumme kuuluu yli 1470 toimipistettä 26 maassa, mm. Pohjoismaissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Yritys on osa Nokian Renkaat -konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2015 oli lähes 1,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä yli 4200.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2015 oli 646,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Lisätietoja:

Taipale Telematics Oy; Juha Laitsaari, 050 3302 032, juha.laitsaari@taipaletelematics.com

Vianor Oy; Janne Seitsalo, 050 577 2557, janne.seitsalo@vianor.com

Lassila & Tikanoja Oyj; Juha Tahvanainen, 050 385 7276, juha.tahvanainen@lassila-tikanoja.fi.

Veolia Neste Oil Länsilinjat G4S